ČERTOVSKÝ BĚH 2011

Běh - 10km

 

Tak, a je to za námi. Konečně nastal 17. prosinec, na který jsme se tak těšili. Čertovský běh na 10 kilometrů konečně propukl. Organizovali jsme tento závod docela dlouho a dopodrobna, takže jsme byli zvědaví, jak to nakonec v praxi bude, či nebude fungovat.

Celkem nás startovalo 81 závodníků, z nichž bylo 16 žen! V dobré náladě jsme se všichni postavili na start, předseda – Begi pronesl pár vět ohledně trati a závod byl odstartován. Všichni se rozběhli čertovským tempem směr obrátka. Mezi závodníky nechyběl i opravdový čert.

Trať vedla přes Trávnické zahrádky po cyklostezce směrem do Kvasic a na pátém kilometru byla otočka a běželo se zase zpět na loděnici, kde jsme měli zázemí a kde byl start i cíl.

Směrem tam se všem běželo skvěle, protože jsme měli vítr v zádech. To se však na obrátce změnilo a my museli bojovat s protivětrem celých 5km až do cíle. Byl to fučák jako hrom, ale nakonec jsme se s ním poprali a všichni účastníci zdárně doběhli do cíle. Na počasí si však nechci stěžovat, protože oproti tomu vichru a dešti jaký byl v pátek, bylo to sobotní počasí prostě super. Vysvitlo i sluníčko, takže co víc si přát?

Během čekání na výsledky si účastníci dali pivečko a párek a měli možnost shlédnout unikátní „vodní show“ v podání kluků z Oseku. Koupali se totiž v místním rybníku „Bágrák“ před zraky nás všech a musím říct, že jsem z nich měla pěknou husí kůži. 

Pak nastalo slavnostní vyhlášení výsledků. Nejlepším závodníkem mezi muži se stal Tomáš Blaha s časem 32:45 z AK Kroměříž, nejlepší ženou mezi závodnicemi se stala naše domácí Jana Dorazilová s časem 39:03 běžící za SK Rudá hvězda Kroměříž.

Po vyhodnocení výsledků jsme měli možnost posedět s pár přáteli a sesumírovat celý sportovní zážitek. Závod považuji za velice vydařený. Již nyní se těším na příští rok, kdy máme v plánu opět „Kromplmena“ a taky „Čertovský běh“.

 

Jelikož jsme začátečníci, co se organizování závodů týče, myslím si, že jsme to tentokrát zvládli na jedničku. Tímto bych chtěla poděkovat všem, kteří se na tomto závodu podíleli – nejen závodníkům (bez kterých by závod nebyl závodem) ale také všem, co se podíleli na organizaci a všem, co nás přišli podpořit. Veliké díky patří Lucce, Sikimu, Lence, Evě, Yvoně, Broňovi, Alce, Begimu, Milošovi, Janě a prostě všem, co nám jakýmkoliv způsobem pomáhali. Sportu zdar a příště Vás zase všechny rádi uvidíme!

Výsledky zde

Celkové pořadí.doc (189 kB)

M1.doc (89,5 kB)

M2.doc (70,5 kB)

V.doc (34 kB)

Z.doc (50,5 kB)

 

Ivon

 

TOPlist

SPONZOŘI

V této rubrice nejsou žádné články.

SK Rudá hvězda, z.s.