KOULENÍ KOLA Z LEDNICE DO BRNA

Netradiční běh - 67km

Trasa vede malebnou krajinou luk, vinic a hájů jižní Moravy pod dominantní siluetou Pálavy po cyklostezce od zámku v Lednici, krásným parkem do vinařské vísky Pavlova a pak do Strachotína – Pouzdřan – Vranovic – Židlochovic – Rajhradic a po cyklostezce z Modřic podél Svratky a okolo Zvonařky a Tesca až na Starou radnici v Brně.

Tak se zase rok s rokem sešel a my jeli opět v pěkně vykutálené skupince směr Lednice, odkud startoval náš velmi oblíbený závod „Koulení kola“.

Letos jsme startovali v seskupení Miloš Dorazil, Broňa Houšť a Míša Konupčík.

Do Lednice nás dovezla kamarádka Katka Broňovou dodávkou. Jako doprovod s námi jeli letos jako vždy Ivon a Hřib. V Lednici jsme se setkali s druhou půlkou bandy, a to koulejícím Konupem a doprovodem Klárky a Karla. Takže 3 koulející a 4 kumpanieros.

Počasí přálo, tak se mohlo začít. Opět nám ovšem trošičku nepřála pila – závod se vždy začíná přeřezáním špalku dřeva, odevzdáním odřezku, vyfasováním loukoťového kola a hurá na koulení.

Vběhli jsme o lednického areálu, kudy se běží kolem Minaretu, a pak kolem zámku po cyklostezce – a pak dále - trasa viz. výše.

Prvních 20 km byla celkem tlačenice, pořád se to nějak nechtělo roztrhat – jen náš doprovod se nám ztratil (jako každý rok) na 16-tém kilometru a zapadli do místního sklípku popíjet burčák a dohnali nás až za nějakou hodinku…J

To už se startovní pole natáhlo a roztrhalo – začalo být pěkné vedro. Běželo se jakš takš, a v dáli se pomalu rýsovalo Brno. Tudíž jsme se snažili tam kolo dokutálet, což se nám nakonec povedlo.

Doběhli jsme sice s o 10 minut horším časem než loni, ale to nám vůbec nevadí.

Zdá se nám však, že se z tohoto závodu vytrácí recese a stává se z toho špičkový běžecký závod, což je velká škoda, protože to začínají brát všichni vážně a ne s humorem. Takže příští rok si musíme vymyslet nějaké parádní převlečky, abychom recesi uchovali.

 

Celkové pořadí:

21. čas 5:36:58 - Tři vykulení: Miloš Dorazil, Michal Konupčík, Bronislav Houšť

Vykulení s doprovodem

Vykulení s vino-hradem

Vykulení cestou necestou

 

 

by Milis

 

TOPlist

SPONZOŘI

V této rubrice nejsou žádné články.