Královský triatlon Majetín

Triatlon (0,5-33-6)

První srpnovou neděli jsme zavítali do nedalekého Majetína, porovnat aktuální formu v těchto tropických vedrech. Naše sestava byla velmi prořídlá. Já Olda jsem šel letos svůj první triatlon spíše na pohodu a užít si sobotní den a tak prapor našeho Rudého družstva držela opět Jana! Společnost nám ještě dělal aspoťák Tom Neradil, který měl Majetínskou premiéru.

Po příjemné cestě v pravé poledne jsme k registraci dorazili přesně hodinu před startem. Připravili si věci na běh a pomalu se přesunuli na nedalekou štěrkovnu. Tam bylo letos poprvé postaveno depo tak, aby žádného závodníka nezvýhodňovalo. Takže pryč jsou ty časy, kdy platilo, kdo si dříve kolo uloží, ten jej bude mít blíž…

Pár minut před startem se stala jediná nepříjemnost, a to ta, že asi v polovině depa spadlo lešení s již připravenými koly. Voda jako kafe a start přesně ve dvě hodiny pro všech 203 závodníků včetně 17ti štafet. Hromadný start a boje odehrávající se na předních příčkách i při proběhnutí přes krátký ostrůvek opět zatraktivnili hromadný start. Jana vytáhla zbrusu nový triatlonový komplet, který ji evidentně nepřidal jen na šarmu, ale i v rychlosti. Protože z vody šla na kolo na osmnácté pozici celkově.

Kolo bylo po klasické trati a tak uteklo nečekaně rychle. V mém podání taková ta klasika a příjemná projížďka. Jen to slunce už tolik nemuselo svítit. Největší šok asi přišel při výběhu na tři dvoukilometrové okruhy. Protože zjištění, že se nohám nechce, moc příjemné nebylo. V těchto okamžicích už ale má týmová kolegyně ukrajovala druhou polovinu běžecké části a lehkým tempem si ve čtrnáctém absolutním čase a suverénně nejrychlejším v ženách v běžecké části doběhla pro první místo v kategorii a nádherné 53. celkově. Takže Rudá hvězda měla svého člena opět na bedně. Já jsem si doklusal, i když čas jsem čekal lepší pro celkové sté umístění a těšil se na meloun a občerstvení v cíli.

Po vydechnutí a vystání si řady na Kofolu jsme si dali vynikající těstovinový salát s kuřecím masem, který byl příjemnou změnou oproti klasickému guláši. Pak už se jen dočkat konce tomboly a následného vyhlášené, Bohužel i přes čipy se našlo pár překlepů a tak se to celé zbytečně protáhlo. S trofejí a opáleni dohněda jsme spokojeni a plni dojmů vyrazili na zpáteční cestu s cílem, že na rok určitě zase.

 

Výsledky majetin_2013_vysledky.xls (120320)

TOPlist

SPONZOŘI

V této rubrice nejsou žádné články.