Hostěnický běh

Canicross – běh se psem – 4000m.

 

Další v sérii canicrossových závodů byl běh v Hostěnicích u Brna. Protože je to z Kroměříže ještě relativně blízko, bylo jasné, že pojedeme.

Většina canicrossových závodů se totiž koná v Čechách a jelikož jsou vzdálenosti tratí kvůli psům dost krátké, nebyla by taková výprava moc „ekonomická“.

Po menším bloudění jsme s Vilíkem dorazili na místo, zaregistrovali se (250,-) a čekali na start.

Psi už byli celí „nabuzení“ – štěkali jak šílení, a sem tam i někdo po někom vyjel….

Na start nás organizátoři pouštěli po 30ti sekundových intervalech (aby se psi neporvali) v pořadí, jak následovala startovní čísla za sebou. Tzn. že jsme běželi pomíchaně – všechny kategorie dohromady.

Výsledky už pak byly vyhlášeny dle kategorií a na startu se mi to vlastně líbilo, protože vše náramně odsýpalo.

Trať byla kopcovitá a vedla lesem, kde bylo po dešti spousta potůčků, kaluží a rozbahněných pasáží. Vzhledem k tomu, že bylo v sobotu docela vedro, tak vodu pejsci uvítali a mohli se během závodu napít, kde chtěli. Vilík se dokonce během závodu i vykoupal!!

Běželi jsme krásně až do okamžiku, kdy nás předbíhal jeden pán a mystifikoval nás – poslal nás totiž zabloudit kdesi do lesa my ztratili nějaký čas – škoda. Nicméně po návratu na trasu jsme již bez komplikací doběhli do cíle – obzvlášť se mi líbil dlouhý seběh z louky. V cíli byla voda pro psy a taky rybník, ve kterém se psi po doběhu vykoupali  a zchladili.

V naší kategorii jsme byli šestí s časem 19:10.

Závod byl organizačně super zvládnutý, příjemná atmosféra byla doplněna krásnou přírodou a milými lidmi. Příště zase určitě přijedeme.

Ivona + Vilda

Výsledky

 

TOPlist

SPONZOŘI

V této rubrice nejsou žádné články.