RADÍKOVSKÝ SPRINT

Canicross - 4km

Konečně se nám s Vilíkem (mým 4-nohým kamarádem) splnil sen a mohli jsme se zúčastnit musherských závodů.  Vyjeli jsme v silné sestavě, protože kromě nás dvou jely zkusit své štěstí ještě kamarádky z Hulína Katka se Sylvou.

 Závody se konaly v lesích v obci Radíkov za Olomoucí. Jedná se o dvouetapový závod, který se běží jak v sobotu, tak v neděli – oba dny stejná trasa. Na konci závodu se časy za oba dny sečtou a jak to tak bývá – ti nejrychlejší vyhrají J.

Šlo o musherské závody – tzn. závody psích spřežení, které probíhaly v několika kategoriích, a to tříkolky, čtyřkolky, horské kolo, koloběžka a nebo běh se psem…dále byli ještě závodníci z určitých kategorií rozděleni podle toho, kolika hlavé spřežení musher měl, ale to už příliš zabředávám do detailů.

My s Vildou jsme běželi v kategorii Canicross (běh se psem). Byli jsme zařazeni do kategorie „amatér“ a vyběhali si krásnou zlatou medaili. Trasa nebyla dlouhá – jednalo se o 4km po lesních cestách a pěšinách. Trasa byla vlastně takový okruh, který začínal a končil na jiném místě. Organizačně to bylo vyřešené dobře, protože pokud by se na startu či v cíli setkalo více psů naráz, mohlo by snadno dojít k psí rvačce. Proto byli také závodníci pouštěni na trasu striktně po 1minutě, aby vznikl určitý rozestup.

Terén byl zmrzlý, místy i blátivý a na trati bylo i dost ledu, ale bez pádu jsme přes potoky i přes kopce doběhli do cíle s nejrychlejším časem a vyhráli jsme moc fajn ceny (granule a různé doplňky stravy pro psy J).

Na závody vzpomínám velmi ráda – nejenom kvůli výhře, ale také díky báječné atmosféře a milým lidem, kteří milují své psy, krásnému počasí (v neděli) a hlavně skvělým novým zážitkům. Když vidíte ty psy, s jakou radostí běží, jak kňučí a štěkají když se těší na závod a jak je to baví, tak by Vám bylo líto pejska nechat doma a běžet „sobecky“ sám….

 

Ivona

TOPlist

SPONZOŘI

V této rubrice nejsou žádné články.